Coaching

Individuele coaching bied je de gelegenheid om stil te staan bij de manier waarop je functioneert, zowel op de werkvloer als in de privésfeer. Centrale thema’s zijn veelal: de balans tussen werk en privé, sterke en zwakke punten van de eigen persoon maar ook van de manier van werken en omgaan met anderen, persoonlijke valkuilen, timemanagement, assertiviteit, communicatieve vaardigheden, conflicthantering etc.

Het traject is uitstekend geschikt voor mensen die geen behoefte hebben om diepgaand en therapeutisch aan zichzelf te werken. Er wordt effectief en toekomstgericht gewerkt aan de thema’s die in jouw leven spelen.

Een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk

Hulpvraag van Anita: ‘Ik zit niet lekker in mijn vel en heb last van opgekropte emoties. Meestal vind ik het namelijk moeilijk om te zeggen wat ik werkelijk vind. Met name op het werk speelt mij dat parten. Wanneer ik dan eindelijk een keertje mijn zegje doe, dan komt het er zo vervelend uit, dat ik er later weer spijt van krijg.’

Anita had de volgende doelstelling: ‘Ik wil beter leren om voor mezelf op te komen en mezelf makkelijker kunnen uiten. Wanneer ik voor mezelf opkom, wil ik dat op een respectvolle wijze doen.’

Na een klein aantal sessies begon op te vallen dat Anita gelijk bij binnenkomst een andere uitstraling had. Verlegenheid en geremdheid hadden plaats gemaakt voor een open, frisse en stralende uitstraling. Met plezier vertelde zij over haar ervaringen met de huiswerkopdrachten. Anita heeft geleerd om in verschillende situaties voor zichzelf op te komen, op het werk maar ook tegenover haar moeder. Zij heeft een dieper inzicht verkregen in de daadwerkelijke betekenis van respectvol gedrag tegenover zichzelf, maar zeker ook tegenover de ander. Anita voelt zich vrijer van binnenuit en durft meer te zijn wie zij werkelijk is.