Ervaringsverhalen

EMDR en rouwverwerking

Het zal je maar gebeuren, totaal onverwacht overlijdt je jongste broer. Je wereld staat op z’n kop, maar het leven gaat door. Ik had een traumatische herinnering en raakte mijn verdriet na drie jaar niet goed kwijt, wat veel energie kostte. Dankzij een (korte) therapie met behulp van EMDR is mijn meest nare herinnering gewist en kan ik dit vervelende beeld niet meer terughalen. Zelfs nu een maand is verstreken, lukt het gelukkig niet meer om dit beeld terug te halen. Dit kostte mij wel enige energie, maar ik voel me nu veel beter en er is een last van me afgevallen. Kortom: ik kan de EMDR behandeling van harte aanbevelen.

Anoniem
EMDR na een relatie met lichamelijk geweld

‘Op eigen verzoek ben ik bij Marion Lang terecht gekomen omdat ik merkte dat problemen uit mijn vorige relatie invloed hadden op mijn huidige relatie. Maar het was nogal een stap voor mij om naar een psycholoog te gaan. Het beeld wat ik altijd had was een “grijze muis” die hele diepzinnige gesprekken met mij zou gaan voeren. Ik wist van te voren al dat dit niet mijn ding zou zijn en dus stelde ik het steeds uit. Op internet ging ik zoeken naar een psycholoog en kwam Marion Lang tegen. In 1 klap geweldig, leuke website met een leuke foto van Marion Lang. Geen grijze muis dus. Ik heb een afspraak gemaakt en het intakegesprek was erg goed! Ik had er een goed gevoel bij.
Ik had een traumatische herinnering aan mijn vorige relatie overgehouden omdat hij mij overal de schuld van gaf en ook lichamelijk geweld gebruikte. Zodra mijn huidige vriend zijn stem verheft raakte ik in paniek, omdat het in mijn vorige relatie bijna altijd uit draaide op lichamelijk geweld. Zo ging ik dus in mijn huidige relatie op de automatische piloot door, wat dus helemaal niet ideaal is voor beide partijen. Marion stelde mij de EMDR behandeling voor. Wat een geweldige behandeling! Na 1 behandeling voelde ik me helemaal geweldig, geen moeite meer als iemand zijn stem verheft, geen paniekgevoel meer! Marion heel erg bedankt! Het heeft mij super geholpen en ik kan het iedereen aanbevelen.’

Lesley, commercieel medewerker
EMDR na een pijnlijke en beschadigende jeugd

Ik kon het eerst niet geloven, maar het is waar. Het is mogelijk om met hulp van Marion Lang en EMDR de diepgaande gevolgen van een zeer pijnlijke jeugd aan te pakken. Zitting na zitting voelde ik mij minder belast en sterker worden. Ik kreeg weer vertrouwen in mijzelf en in de toekomst! Marion dank je zeer voor je betrokken en warme inzet.

Anoniem, stomaverpleegkundige
EMDR en het afrekenen met mijn angsten

EMDR heeft voorgoed afgerekend met mijn angsten uit het verleden. Het ziet er zo simpel uit als een iPod en een koptelefoontje maar wat een resultaat!! Door een regelmatig getik in je oren van links naar rechts en het herbeleven van de situatie ga ik de nare ervaringen van het verlies uit mijn jeugd te lijf. Tijdens de sessie vraagt Marion me regelmatig op welk niveau mijn nare gevoel van de ervaring op dat moment zit (0 = geen naar gevoel en 10 = een heel naar gevoel). Door de herinnering telkens weer naar boven te halen en heel diep te gaan is het verbluffend hoe na verloop van tijd het nare gevoel verdwijnt en er rust komt in je lijf en je hoofd. Dit in samenwerking met oefeningen in Mindfulness en ademhalingsoefeningen heeft me een heel eind op weg geholpen om me weer goed te voelen.

Anita, manager
Het lange termijn effect

Hoi Marion, misschien vind je het overbodig dat ik zomaar een berichtje stuur, maar ik wil je even laten weten, dat ik de afgelopen maanden zo ontzettend blij geweest ben met je therapie! In een maand tijd zijn namelijk mijn vriendin en mijn zus overleden. Beiden zijn vanaf februari erg ziek geweest en hebben in het ziekenhuis gelegen. En ondanks dat ik tot eind mei dagelijks op bezoek ging en later thuis voor mijn zus heb gezorgd tot het einde toe, en dat tussen mijn werk door, en dan ook extra zorg voor mijn moeder had, heb ik heel goed voor mij zelf kunnen zorgen en heb duidelijke grenzen gesteld. Ik ben er heel sterk doorheen gekomen! Iedereen zegt dan ook, als ze in mijn ogen kijken, dat ik er heel goed en sterk uitzie. En zo voel ik mij ook! Ik ben er van overtuigd, dat ik alles heb gedaan zover als het kon en voel mij ook nergens schuldig over. Ik weet, dat ik het goed heb gedaan en dat geeft mij ondanks alles een goed gevoel. Dit was even in het kort wat ik je wilde vertellen, om je te laten weten dat jouw therapie nog steeds goed werkt. Lieve groetjes,

Marja, interieurverzorgster
Psychologische behandeling

Het werken met Marion heeft mij binnen zeer korte tijd uit een diepe crisis gehaald, hetgeen ik niet voor mogelijk had gehouden. In enkele sessies heeft zij mij niet alleen een spiegel voorgehouden maar heeft zij mij ook terug naar mezelf geleid, zodat ik weer vanuit mijn eigen kracht verder kon.

Anoniem
Psychologische behandeling

In eerdere sessies bij een psychologe lukte het wel om mijn diverse problemen te identificeren en aan te pakken; echter op de aanpak van mijn depressieve klachten na. In een vervolg, nu bij Marion Lang, heeft zij mij direct weten te overtuigen over een succesvolle – actieve- behandeling i.p.v. medicijngebruik. En hoe! In slechts vijf sessies heb ik door Marion de essentie van Mindfulness weten op te pikken waardoor ik nu succesvol kan omgaan met sombere gevoelens. En wat fijner is: ik kan weer slapen!

Anoniem, zelfstandig accountant
Coaching

In een periode met veel spanningen en stress waarin ik steeds vaker het idee kreeg dat ik de grip aan het verliezen was op allerlei zaken, zowel privé als zakelijk, heb ik hulp gezocht en ben ik in contact gekomen met Marion Lang. Na een eerste gesprek, waarin een soort intake werd gedaan, heeft Marion een voorstel gedaan voor individuele coaching. Op dat moment was mij niet duidelijk wat hiermee exact bedoeld werd, maar dat is mij wel duidelijk geworden. In de daarop volgende periode zijn we in één op één gesprekken ‘heel diep’ gegaan. Soms zeer confronterend en emotioneel, maar altijd verhelderend. Daarnaast zijn door Marion een aantal hulpmiddelen aangereikt, die ik tot op de dag van vandaag nog gebruik tijdens mijn werk als zelfstandig accountant of in privé (vooral als ik niet kan slapen en maar lig ‘te malen’). Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik veel beter met zogenaamde stress situaties kan omgaan en ik daardoor veel beter functioneer. Als mens heeft het mij óók veranderd. Ik kan mijn gevoelens beter herkennen en erop anticiperen, waardoor ik voor mijn omgeving en een prettiger mens ben geworden. Bedankt.

Anoniem, zelfstandig accountant
EMDR na een arbeidsconflict

De bedrijfsarts adviseerde mij EMDR vanwege mijn ernstige emotionele, PTSS-achtige, klachten als gevolg van een arbeidsconflict. Nadat ik het door Marion Lang geschreven boekje “EMDR” had gelezen, dat me zeer aansprak, heb ik met haar een afspraak gemaakt voor een intakegesprek dat goed verliep. Na het intakegesprek had ik twee EMDR-sessies bij Marion, die door Marion erg goed zijn begeleid. Direct al de volgende dag, na de eerste twee EMDR-sessies, merkte ik dat ik veel minder gestresst was dan voor de EMDR, o.a. het autorijden ging me veel beter af dan de dag ervoor. Ik was nogal verbaasd over dit snelle effect van de EMDR, en heb het ook gemeld bij Marion. Daarna heb ik nog enkele sessies bij Marion gehad, en namen mijn klachten snel verder af. Ook wist ik na de eerste EMDR-sessies wat ik aanmoest met andere zaken in mijn leven waar ik maar niet uitkwam (o.a. wel of niet doorgaan met relatie), daar kwam voor mij opeens helderheid in. Het lijkt wel alsof de EMDR iets opruimt, waardoor er duidelijkheid komt om belangrijke persoonlijke beslissingen te nemen. Kortom: de EMDR heeft me goed geholpen, ik kan weer verder in mijn leven”.

Ans, bedrijfsjurist
EMDR na een dood geboren kindje

Na twee EMDR- behandelingen over mijn dood geboren meisje van 30 jaar geleden, leek het alsof ik onder een zware steen vandaan mocht komen. Ik kreeg ongekend veel energie – het leek wel een soort ‘zwangerschapsopruimwoede’ – waardoor ik heel veel dingen in huis ging opruimen of weggooien. Dat geeft een goed gevoel. Ik ben er ontzettend blij mee!

Anoniem, stomaverpleegkundige
Relatietherapie (EFT)

Beiden vreesden wij voor een softe aanpak zonder humor met alleen maar wedervragen en dan het zelf op moeten lossen. Het tegendeel bleek echter waar.
Marion is een goed luisteraar en gaat confronterende uitspraken absoluut niet uit de weg. Ook schroomt zij niet om tips te geven en durft met opmerkingen haar nek uit te steken. Zij heeft zeker humor en is zeer invoelend. Wij hebben in 3 sessies veel baat gehad bij haar therapie.

John en Mo, gepensioneerd docent en supervisor docenten
EMDR en rouwverwerking

Mijn ervaringen met EMDR. Na een langdurig slepende ziekte, borstkanker, is mijn zusje 3 jaar geleden op 45 jarige leeftijd overleden. Daar ik een hele sterke band had met mijn zus is dit een vreselijke ervaring, een dierbaar iemand te verliezen die je tijdens haar laatste levensfase niet meer hebt kunnen bijstaan omdat zij te ver weg woont. Dat laat diepe sporen na op je ziel. Na lang hiermee rondgelopen te hebben is er bij mij iets geknapt van binnen en was ik niet meer in staat om normaal te kunnen functioneren. Ik had constant vreselijke huilbuien. Via een familielid, die ook onder behandeling is geweest bij Marion, kwam ik met haar in contact, ik was in het begin nogal terughoudend want je associeert psychologen altijd met iets duisters.
De warme ontvangst en de heel menselijke manier van werken van Marion brengt je ertoe om al je leed met haar te willen delen, het voelt alsof je bij Marion op visite bent en tegen een goede vriendin je hart lucht en je gevoelens deelt. Tijdens de sessies heb ik ook regelmatig mijn tranen de vrije loop gelaten, maar heb dit ook nooit als erg ervaren. De behandeling met EMDR was voor mij een heel aparte ervaring, tijdens deze behandeling word je gevraagd een beeld te vormen van een ervaring waar je de meeste problemen mee hebt. Ik heb dit beeld ook steeds op mijn netvlies kunnen halen, door de behandeling met EMDR kun je dit beeld ook steeds beter accepteren, er berusting in vinden zeg maar.
Na de behandeling voel je in eerste instantie moe en leeg, dat duurt enkele uren, daarna kreeg ik er weer energie van wat me er toe bracht om de draad weer op te pakken en weer positief in het leven te staan. Ik heb nu net een week geleden mijn “laatste” sessie gehad en merk ook dat ik er nog niet ben maar ik kan nu wel veel positiever terugdenken aan de tijd die ik samen met mijn zus doorgebracht heb en kan het ook accepteren dat ze er niet meer is omdat het voor haar geen menselijk bestaan meer was zo ziek als zij was. EMDR heeft mij enorm geholpen om mijn leven weer op de rails te krijgen en om het verdriet een plekje te geven.

Rob, ondernemer
EMDR en burnoutklachten

Via de bedrijfsarts (burn-out) ben ik bij Marion terechtgekomen. Ze raadde mij na een aantal gesprekken aan een sessie EMDR te doen. Heb er over gelezen en zag er wel wat in, gezien het feit dat mijn emotionele en verstandelijke kant soms twee verschillende onderdelen van mijn persoon lijken te zijn. Na de zitting voelde het alsof mijn 2 hersenhelften elkaar bereikt hadden, net alsof de vingers van 2 handen in elkaar schuiven en goed contact met elkaar hebben en houden. Ben nu een aantal weken verder en merk dat ik rustiger ben, zaken rustiger benader en daardoor meer aankan. Blijf het beeld van de in elkaar hakende vingers, handen gebruiken in situaties waarin het naar mijn gevoel wat minder gaat.

Ellen, docente
Relatietherapie (EFT)

Als je ruim dertien jaar bij elkaar bent zijn er ‘als vanzelf’ bepaalde vaste patronen in je relatie geslepen. Sommige patronen zijn prettig en daar kan je met je partner nog jaren op voort. Maar daarnaast zijn er ook de patronen die juist in kritische situaties tegen je gaan werken en de relatie op scherp zetten. Wij hebben ervoor gekozen om ons door Marion Lang te laten coachen omdat we er samen niet meer uitkwamen. En om onder haar onpartijdige en professionele begeleiding weer met elkaar in gesprek te komen over de onderwerpen waar we in vast dreigden te lopen. Met als doel naar elkaar te luisteren, de ander weer te zien en samen tot werkbare afspraken te komen. Marion Lang is op ons overgekomen als een prettige coach. Zij straalt zelfvertrouwen en levenservaring uit. Iemand die de juiste vragen weet te stellen. Zodat wij onze relatie verder tot ontplooiing kunnen laten komen en eruit kunnen halen wat er in zit.

Janneke en Piet, office manager en arbeidsdeskundige
Psychologische behandeling

De psychologische behandeling bij Marion Lang heb ik als zeer zinvol ervaren. Zij was in staat om mij te laten terugkeren naar mijn gevoel en van daaruit de rust te creëren om opnieuw op te bouwen. Het was voor mij een bijzondere ervaring om te kijken naar mijzelf en niet alles te rationaliseren.

Brenda, huisarts
Re-integratie

Lieve Marion, bedankt voor de afgelopen tijd… Jouw warmte, wijze woorden en open visie hebben mij enorm op weg geholpen. Mijn bezoekjes aan jou voelden altijd aan als een warm bad… Dat zal ik nooit vergeten! De zon is weer gaan schijnen in mijn leven en ik ga er alles aan doen om dit te mogen vasthouden. Voor nu tot ziens. Veel liefs,

Kim, officemanager
Coaching

Ik weet nog dat ik zeer verward bij Marion binnen stapte, om eerlijk te zijn stond ik er sceptisch tegenover … een individuele coaching. Ja, best eng en ik was bang voor lange stiltes, maar die waren er geen moment, eerst proberen te vertellen wat er allemaal aan de hand was, daarna werd ik zo af en toe geconfronteerd met mijzelf en daaruit bleek dat ik zelf de antwoorden kon geven over mijn eigen problemen. Ik vond het ook erg fijn om eens te spiegelen met iemand en Marion is daar een zeer geschikte partner voor. Ook kreeg ik bepaalde “tools” mee en de vraag of ik die in de praktijk zou kunnen uitproberen. Ja, dat werkte en die ervaringen bespraken wij dan weer, waarna ik steeds beter mijzelf en anderen begon te begrijpen. Ik kreeg ook op een gegeven ogenblik een oefening om in mijzelf te kijken om zo te proberen te traceren waar bepaalde remmingen/klachten vandaan kwamen. Deze oefening gebruik ik nog steeds en die is zeker aan te raden. Dankzij deze individuele coaching van Marion Lang ben ik wel positief de deur uit gegaan, waarvoor veel dank!

Anoniem
EMDR na de kanker van mijn dochter van 7 jaar

In mijn eerste mail aan Marion schreef ik: “Wat is wijsheid?”. Mijn dochter had toen precies een jaar geleden de diagnose kanker gekregen (zij was toen 7 jaar). Met onze dochter ging het een jaar later stukken beter, de intensieve behandeling was een paar maanden daarvoor afgerond en de kanker was weg, maar met mij ging het helemaal niet goed. De verwerking en het besef van die hele stressvolle, zorgelijke periode kwam in alle hevigheid naar boven. Ik wist dat ik uit de overlevingsmodus kon komen, maar kon mijn weg in het normale leven niet vinden. Na het intakegesprek vroeg ik Marion nog: “Kunt u mij echt helpen, word ik weer mezelf?”. “Het komt echt goed”, zei Marion tegen mij. Zij stelde een EMDR sessie voor. Deze sessie was heftig: met de koptelefoon (waar klikjes op te horen waren) stelde Marion mij vragen en nam mij mee naar één bijzonder emotioneel moment. Dat moment beleefde ik heel intens, heel emotioneel werd ik daarvan, maar na die hevigheid voelde het alsof deze emotie afzwakte en mijn lijf instroomde/wegebde. Marion bleef mij vragen naar wat daarna gebeurde wat ik daarna voelde en alles kwam in één sessie naar boven: van de vermoeidheid, van alle ballen hoog houden naar de hevigheid van de zorg om je kindje, van de boosheid, van de vraag waarom moest zij dit meemaken, waar is dit goed voor, naar het besef dat zij nu beter is. Het gaat goed met haar, ik weet de afloop, het is ok, zij ís ok….Afscheid nemen van deze onbeschrijflijk zware periode wil ik niet, want het hoort bij ons, heeft ons ook het besef gebracht dat geluk écht in die kleine dingen zit. Marion vertelde mij dat ik het ook nooit vergeet, maar die angst, boosheid, zorg, die mag ik wel loslaten. Dát is het en zó voelde dit na die ene sessie! Ik ademde dieper, het zware gevoel ‘in mijn zijn’ was weg…. wat een on-ge-loof-lijk-e ervaring. Diezelfde dag op weg naar huis merkte ik, dat ik alweer iets anders kon voelen : hé de zon schijnt, de vogels fluiten. Dat heb ik al die tijd niet gevoeld…Vanaf die eerste sessie is het beter met mij gegaan. Een tweede sessie was voor mij om de ziekte van onze dochter te verwerken (of te accepteren) niet eens meer nodig. Wijsheid is voor mij EMDR gebleken.

Anoniem
Bij Marion of in de GGZ?

De afgelopen periode heb ik alles op een rijtje gezet. Wat heb ik bereikt? Kan ik het leven weer aan? En is het terecht dat er dingen zijn gebeurd die ik voor altijd voor mezelf zal houden? Het antwoord is een volmondig ‘ja’. De handvatten van Marion zullen me bij blijven en – zo nodig – tot steun zijn. Jarenlange ervaringen in de GGZ hebben mij niet geholpen. Ik ben daar niet gezien en niet gehoord, op een enkele uitzondering na. Eerlijk is eerlijk! Marion wist me een spiegel voor te houden wat niet altijd prettig was, maar wel nodig. Eindelijk werd ik niet als lastig gezien, maar wel als de persoon die ik was met onverwerkte pijn en verlies. Ik ga vol hoop de toekomst tegemoet. Dank Marion voor je geduld en eerlijkheid.

Sarah, voormalig verpleegkundige
Relatietherapie (EFT)

Vanuit nieuwsgierigheid zijn we de EFT relatietherapie in gegaan. Een grote problematiek hadden we niet. We waren aangenaam verrast hoeveel diepe lagen Marion met haar invoelendheid en professionaliteit wist te bereiken en waarmee geheel nieuwe inzichten over onze relatie naar boven kwamen. Dit was zeer ontroerend en wat een vreugde om elkaar kwam er vrij. We zijn heel blij met deze verrijking en hebben besloten om jaarlijks een sessie te gaan doen als APK voor onze relatie.

Een dankbaar stel uit Amsterdam
EMDR en het verwerken van emoties

Bijna 17 jaar lang heb ik rondgelopen met onverwerkte emoties als gevolg van een traumatische ervaring, zonder dat ik daar zelf een link mee had gelegd. De gevolgen van deze onverwerkte emoties manifesteerden zich steeds sterker en vaker: als ik bijvoorbeeld een emotionele film aan het kijken was of een scene waarin iemand zich zonder eigenbelang voor een ander inzette of opofferde, dan schoot ik vol, had ik betraande ogen en kon ik even niet praten. Dezelfde ervaring had ik als ik iets positiefs over iemand anders zei of zelf complimenten kreeg. Het kon zich overal openbaren: thuis op de bank, maar ook als ik aan het presenteren was tijdens mijn werk. Uiteraard heb ik me vaak afgevraagd hoe dit kwam en me er op een gegeven moment min of meer bij neergelegd dat dit gewoon bij mijn persoon hoorde totdat mijn vrouw mij vertelde over een behandelingsmethode, waarover ze op de radio gehoord had: EMDR. Ik ben hier naar op zoek gegaan en zo bij Marion terecht gekomen en heb een aantal sessies bij haar gedaan. De resultaten zijn zondermeer geweldig: al na de intake en eerste sessie had ik het gevoel dat de druk van de ketel was. De manier waarop Marion de sessies leidt zijn heel respectvol en doortastend; aan de hand van goede vragen en uitleg over de verwerking van emoties heeft ze mij geholpen door te dringen tot de kern van mijn (onverwerkte) verdriet en dit te begrijpen en te verwerken. Na een aantal sessies kan ik zelfs over de aanleiding met direct betrokkenen praten zonder door emoties compleet geblokkeerd te worden! Ik ben Marion heel dankbaar.

Erik, projectmanager ICT-bedrijf
EMDR na de amputatie van mijn linker onderbeen

Ik heb er wel 100 uur over gepraat met verschillende psychologen. Dat heeft me niet echt veel geholpen. In de EMDR-sessie met Marion ben ik voor het eerst op de plek van het trauma geweest. Ik had het namelijk nooit werkelijk en bewust meegemaakt! Door een motorongeluk ben ik mijn linker onderbeen kwijtgeraakt. Het was verschrikkelijk: het ongeluk zelf, maar ook alles wat daarna volgde! Na de EMDR-sessie is er een last van mijn schouders af gevallen. Voor de sessie voelde ik me ‘vies’ van het akelige proces dat volgde op het ongeluk. Na de sessie voelde ik me ‘schoongewassen’. Ik voel me nu bevrijd van alle ellende. Het was bijzonder! Heel erg bedankt!

Jeroen, (voormalig) timmerman
EMDR en vliegangst

Omdat ik last had van (een aantal diepgewortelde) angstklachten en stemmingswisselingen heb ik bij Marion aangeklopt. De therapie, deels EMDR, heeft mij rustiger en opener gemaakt. Ook is mijn stemming verbeterd. Ik ben opgewekter en voel mij vrijer. Het meest in het oog springende is echter dat ik wegens vliegangst 35 jaar niet had gevlogen. Deze zomer ben ik voor het eerst weer met het vliegtuig met vakantie geweest, het voelt als een overwinning op mijzelf, mijn horizon is nu ook letterlijk verbreed. Ik beschouw de therapie dan ook als een investering in mijn toekomst. Het ziet er naar uit dat ik nu eindelijk kan leven overeenkomstig wie ik werkelijk ben.

Evelien, sociaal juridisch dienstverlener
EMDR en het verbazingwekkende effect

Ik heb nu diverse EMDR sessies bij Marion gehad voor diverse klachten. Zelf ben ik een zeer rationeel persoon en iedere keer ben ik weer verbaasd hoe EMDR werkt voor mij. Het is echt verbazingwekkend! Het werkt echt!

Jacqueline, medewerkster debiteurenadministratie
Re-integratie

De aanpak van Marion is te kenmerken als praktisch en humoristisch confronterend. Zij besteedt veel zorg en aandacht aan de cliënt als mens, zonder dat het ‘soft gedoe’ wordt. Marion is in staat om verschillende technieken toe te passen en zo de onderste steen boven te krijgen. Zij zet mensen in beweging om hun ‘probleem’ van verschillende kanten te bekijken en het daardoor beter hanteerbaar te maken.

Marjolein, HR adviseur
EMDR en re-integratie op de werkvloer

Toeval bestaat niet! Maar niets is minder waar. Ik werd naar Keerpunt (re-integratiebureau) doorverwezen via de HR-afdeling van mijn werk. De dame aan de telefoon vroeg mij wat er aan de hand was. Ik vertelde haar dat mijn moeder helaas de ziekte ALS heeft. Het werd stil aan de andere kant van de lijn. Ik kreeg meteen te horen dat ze iemand wist in de buurt van Haarlem die mij zeker kon helpen. Ik heb al eerder te maken gehad met een psycholoog wegens een burn-out, dus was ik eerst erg sceptisch. Maar dat veranderde al meteen na de eerste sessie EMDR. Dit werkt echt! Ik begon langzaam weer te genieten van dingen en het aankomende verlies van mijn moeder een plek te geven. Ik had je al veel eerder moeten ontmoeten, dan had ik niet zolang in deze situatie gezeten. Marion, dank voor alles en ik zal je wijze woorden onthouden. Ik wens je alle goeds toe. Lieve groet,

Eveline, Commercieel medewerkster
EMDR en het effect op de lange termijn

Het is nu al weer twee maanden geleden sinds ik contact heb gehad met Marion. Bewust heb ik zo lang gewacht met het sturen van een berichtje, omdat ik nu een juist beeld kan geven over hoe ik de EMDR behandeling heb ervaren. Voor mij was dit iets heel speciaals! Ik kan aan weinig mensen uitleggen hoe ik dit ervaren heb. Voor mij was Marion de juiste persoon, die mij met deze behandeling geholpen heeft. Veel dank daarvoor! Veel dank van mij en van mijn vrouw Noor (55 jaar). U heeft mij de parels van de toekomst gegeven. Heel veel dank!

Theo, gepensioneerd
EMDR: ‘een wasstraat voor je hersenen’

Ik heb drie sessies bij Marion gevolgd, en heb in de eerste en tweede sessie ook EMDR mogen ervaren. Dit was heel bijzonder, en voelde als een soort “wasstraat voor je hersenen”. Marion is een geweldige luisteraar, kan zich zeer goed inleven en weet precies de goede vragen te stellen. Na ieder bezoek ging ik met een licht gevoel en een hoop stof tot nadenken naar huis. Marion, ontzettend bedankt voor je hulp! Je hebt me een hoop nieuwe inzichten gegeven waar ik je heel dankbaar voor ben.
Hopelijk ontmoeten wij elkaar nog eens in de toekomst!

Simone, studente
EMDR en de stem van Marion

Nadat ik als een onzeker persoon die bang was voor de toekomst en angst had voor het alleen en eenzaam eindigen en geen zelfvertrouwen had bij Marion binnen kwam, voelde ik gelijk een warmte bij Marion vandaan komen en kon ik me mede door haar fijne stem helemaal aan haar over geven en al mijn pijn en verdriet, die ik mijn hele leven met mij mee had gedragen eruit janken en gooien. Na de eerste keer met de piepjes op mijn oren voelde ik mij dan ook helemaal leeg en alsof mijn benen niet meer bij mij hoorden. Maar iedere keer als ik weer terug kwam in dat warme bad ging het steeds beter. Alles heb ik aan Marion kunnen vertellen en dan ook een plekje kunnen geven. Ik kwam steeds steviger in het leven te staan. Durfde ook weer beslissingen te nemen en kreeg steeds meer zelfvertrouwen. Ik heb eigenlijk mijn oude persoon gedelete en sta weer goed in het leven. Had eindelijk mijn eigen leven weer goed op de rails. Ik weet nog steeds niet wat die piepjes met je doen maar dat maakt me ook niet meer uit. Mede door Marion’s stem, vertrouwen en die piepjes ben ik een gelukkig persoon geworden, die de toekomst met vertrouwen en ook mijn behouden spontaniteit weer aan kan. Ondanks dat ik hierna te maken heb gekregen met een zieke zus (mijn enige), die sinds vorige week weet, dat ze ongeneeslijk ziek is, waardoor ik een stukje zorg voor haar en ook voor mijn moeder erbij heb gekregen, kan ik het allemaal aan en weet ik toch steeds ook tijd en rust voor mijzelf in te bouwen, zodat ik niet terugval in mijn oude gewoontes en ondanks deze vervelende periode mij goed blijf voelen. Marion nogmaals bedankt dat jou dit gelukt is en ik blijf met warme gevoelens aan je denken en wens je alle goeds toe. Liefs,

Marja, interieurverzorgster
EMDR na een vreselijk ongeluk

Een vreselijk ongeluk wat mijn hele leven op zijn kop zette. Mijn dochter (20) meer dan 4 maanden in coma… haar leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Het mijne ook niet. Hoe ga je daar mee om? Het leven gaat immers door. Voor mijn gevoel stond alles stil. Zelfs na meer dan een jaar had ik het gevoel dat ik “vast” zat. Ik kon niet verder…
Na een aantal sessies met EMDR kon ik eindelijk verder met mijn “nieuwe” leven. Niet alles draaide meer om mijn dochter in mijn hoofd, er kwam weer ruimte om van andere dingen te genieten. De wallen onder mijn ogen verdwenen en het gewicht wat ik door het verdriet was kwijtgeraakt kwam er zelfs weer aan! Nooit gedacht dat er een therapie was, die mijn verdriet een plaatsje kon geven….en toch lukte het. Marion, BEDANKT!!!

Cynthia, productiemedewerkster
Psychologische behandeling

Mijn verhaal werd niet geloofd door een aantal hulpverleners binnen de GGZ. Dit greep diep in! Gelukkig zijn er ook uitzonderingen geweest. Menigeen heeft wel iets voor mij betekend.Een groot gedeelte van de jaren erna heb ik door moeten bijten zonder hulp. Dit deed ik zelf omdat mijn vertrouwen in de hulpverlening weg was. Mijn huisarts, met wie het kontakt goed was, gaf mij het advies om kennis te gaan maken met Marion. Met mijn hakken stevig in het zand en vol wantrouwen ging ik naar Marion. Nu zijn we een aantal jaren verder. Door contra indicaties bleek EMDR niet geschikt voor mij te zijn. Dus blijft het bij de gesprekken, intensief maar goed en vanuit haar kant met veel geduld. Ik voel me veilig en vertrouw haar. De manier zoals zij mij kan bereiken werkt! Met de nodige humor op zijn tijd, wat het luchtiger maakt en daardoor beter binnen komt bij me. Dank je Marion, ik schaam me niet meer en besef dat ik er wel mag zijn, met en zonder kronkels.

Maaike
EMDR en ‘the old pain’

Voor mij was EMDR een fijn middel om ‘old pain’ te verwerken. Door met je aandacht naar de pijn te gaan en het nogmaals te voelen, er doorheen te gaan, het te aanvaarden, te accepteren om het vervolgens te kunnen loslaten. Sommige hartpijn zit diep en kun je niet bereiken door te praten. Je kunt er wel komen d.m.v. je onderbewuste. Heerlijk om ‘the old pain’ kwijt te zijn. Natuurlijk raken dingen mij soms nog diep. Geraakt zijn is ook een mooie eigenschap. EMDR heeft mij opgeschoond en sterker gemaakt. Zou het iedereen aanraden.

Maria, administratief medewerkster
EMDR en de angst voor narcose

Jaren geleden tijdens mijn eerste zwangerschap (21 weken) met spoed onder narcose gebracht met zeer groot risico de baby te verliezen. Is gelukkig goed afgelopen.

Als daarna iemand in mijn omgeving over “narcose” begon kreeg ik de kriebels…. Er zat toch een groot trauma. En nu moest ik eind oktober een operatie ondergaan die alleen onder narcose kan! Ik had positieve verhalen over EMDR gehoord en via Google kwam ik bij Marion terecht. Een betere psycholoog had ik me niet kunnen wensen. Vanaf het eerste moment kon ik me kwetsbaar opstellen en me totaal overgeven. Tijdens een zeer heftige EMDR sessie begeleidde Marion me deskundig en betrokken. Ik voelde een rotsvast vertrouwen in haar. Mijn angst voor narcose was helemaal verdwenen! Echt verdwenen, dat bleek eind oktober! Ik ben heel rustig de narcose ingegleden en ben er heel prettig uitgekomen.

Ook een tweede sessie in november over een ander trauma in mijn leven heeft tot goede resultaten geleid. Ik ben Marion heel dankbaar!

Marijke
EMDR en het verdwijnen van het meest akelige beeld uit een moeizame periode uit mijn leven

Ik ben een enkele sessie EMDR ondergaan bij Marion. Na de behandeling probeerde ik een aantal keren om het beeld (dat een representatie vormde uit een moeilijke periode van mijn leven) weer op te roepen. Tot mijn verbazing wilde dat niet meer lukken! Ik was niet meer in staat om hetzelfde beeld weer voor ogen te halen. Ik heb het verhaal afgesloten, krijg het idee dat er echt 3,5 jaar zijn gewist. Ik omschrijf het als naar Ned3 proberen te zappen, maar krijg een korte flits, onherkenbaar beeld, en zap meteen weer naar RTL4, als ik het zo een beetje goed omschrijf. Hartelijke groet,

Robert, ondernemer
EMDR en het voorkomen van ziekteverzuim

Ik ben op eigen verzoek bij Marion terecht gekomen, omdat ik me op m`n werk met hartritmestoornissen absent had gemeld. Ik heb een dag in het ziekenhuis gelegen voor observatie. Er zijn een aantal tests uitgevoerd waarna ik te horen kreeg dat er met mijn hart niets mis was, in tegendeel! Ik scoorde tien jaar jonger! Maar waar komen die ritmestoornissen dan vandaan, vroeg ik me telkens af. Niemand die het wist. Dat was voor mij het moment om een behandel sessie met een psycholoog af te spreken. En via de bedrijfsarts kwam ik bij Marion Lang terecht. Door de directe vraag/antwoord werkwijze plus een zeer goed luisterend en vooral meevoelend oor in de persoon van Marion werd al snel duidelijk waar de schoen wrong. Ik had mezelf al een aantal jaren ondermijnd. Door het overlijden van mijn vrouw moest ik verder met onze 2 kinderen. En dat heb ik gedaan, echter zonder goed genoeg op mezelf te passen. Te weinig of geen ontspanning. Alleen maar doorgegaan en geprobeerd alles te controleren. Waarbij er weinig plaats was om het overlijden goed te verwerken. In een 10 tal gesprekken met ontspanningsoefeningen (+ huiswerk!) is het gelukt om de stoornissen vaarwel te zeggen en er weer tegenaan te kunnen. EMDR heeft daarbij ook geholpen. Ik neem nu veel meer rust en zorg voor ontspanning. Oefen regelmatig en voel Marion! Super aanrader! Marion, dank je wel!

Paul, docent