Wie is Marion Lang?

Ik ben in 1996 afgestudeerd in de klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds januari 1997 ben ik werkzaam als psycholoog. Mijn loopbaan begon bij een trainingsbureau voor communicatieve en assertieve vaardigheden in Maassluis, waar mij de begeleiding van werknemers die met (dreigend) ziekteverzuim te kampen hadden werd toevertrouwd.

In november 1999 heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: ‘Authentica’ (tegenwoordig ‘Marion Lang’) voor psychologische hulpverlening. Ik specialiseerde me in de preventie van ziekteverzuim en het verzorgen van re-integratietrajectenInspiratie en passie voor mijn eigen vakgebied leidden vrij snel tot uitbreiding van mijn dienstverlening met coaching, relatietherapie en de behandeling van de meest uiteenlopende psychische klachten.

In 2003 heb ik een opleiding tot mediator voltooid. Van januari 2004 tot eind 2009 ben ik werkzaam geweest als mediator, naast mijn werk als psycholoog. Verschillende opdrachtgevers zorgden voor een continue toestroom aan mediation opdrachten. Dit gaf mij de mogelijkheid om veel ervaring op te doen in conflictbemiddeling (bij arbeidsconflicten en bij problemen in medische maatschappen).

In 2009 heb ik de opleiding tot EMDR-therapeut gevolgd. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een uitstekende behandeltechniek voor trauma’s, maar ook voor andere emotioneel beladen gebeurtenissen. Het meest fascinerende aan EMDR is de effectiviteit van deze behandelmethode. Langdurige behandelingen kunnen met EMDR aanzienlijk worden ingekort. EMDR kan bij alle emotioneel beladen gebeurtenissen worden toegepast en niet alleen bij trauma’s.

In 2013 heb ik een opleiding afgerond tot relatietherapeut (EFT-basistrainer). EFT staat voor ‘Emotionally Focused Therapy’. Dit is een uitstekende methode om stellen die in een impasse terecht zijn gekomen weer op gang te helpen. Negatieve interactiepatronen worden opgehelderd en vervangen door nieuwe manieren van relateren (lees meer).

Ik werk vanuit een warme en tegelijkertijd professionele betrokkenheid met mijn cliënten. Goed contact in een veilige sfeer is kenmerkend voor mijn sessies. Door mijn analytisch vermogen en goed ontwikkelde intuïtieve kwaliteiten dring ik snel door tot de kern van een probleem. De vooruitgang en het herstel van mijn cliënten geven mij de grootste voldoening. Mijn kernwaarden zijn: echtheid in het contact, een verantwoordelijke houding ten aanzien van het eigen leven, integriteit en authenticiteit, openheid en verbinding, inspiratie en vertrouwen (in het zelfhelend vermogen van de mens).